امروزه شركت های بیمه در قالب بیمه عمر، بیمه نامه های متنوعی را طراحی كرده اند كه از جمله می توان به بیمه مستمری زنان خانه دار اشاره كرد كه در آن فرد در 10 سال مبلغی را به شركت بیمه پرداخت كرده و می تواند با انقضای مدت یاد شده نسبت به دریافت مستمری از آن شركت اقدام كند.
همچنین برخی شركت ها در كنار بیمه نامه عمر، پوشش های دیگری چون پوشش بیماری های خاص، پوشش از كار افتادگی، پوشش های حادثه، بیمه فوت طبیعی، بیمه فوت حادثه و بیمه آتش سوزی منازل مسكونی را به بیمه گذاران ارایه می كنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ارایه نرخ های غیرفنی شركت های بیمه در سال های اخیر برای جذب مشتری به امری عادی تبدیل شده به گونه ای كه تداوم این روند در بیمه های پرفروشی همچون شخص ثالث و در كنار افزایش نرخ سالانه دیه، آن را به یكی از رشته های زیانده در صنعت بیمه تبدیل كرده است.
با این حال، این رقابت در میان رشته های كم رونقی مانند بیمه عمر نیز راه یافته است و شركت های بیمه برای جذب مشتری نرخ سودهایی بالاتر از نرخ سودهای بانكی مطرح می كنند.
این رقابت ناسالم، واكنش رئیس كل بیمه مركزی را نیز به دنبال داشته است؛ عبدالناصر همتی با نسبت به تعهدات آتی شركت های بیمه در زمینه بیمه عمر ابراز نگرانی كرد و گفت كه بیمه مركزی از طریق آیین نامه نسبت به كنترل این بازار اقدام می كند.
وی به شركت های بیمه هشدار داده است كه اگر نرخ شكنی و ارائه نرخ های غیرفنی و رقابت های ناسالم در صنعت بیمه ادامه یابد، بیمه مركزی و شورای عالی بیمه با اعلام كف نرخ ها به موضوع ورود پیدا خواهد كرد.
دلیل نگرانی همتی در این رابطه را می توان در كاهش نرخ ذخیره بیمه ها نزد بیمه مركزی جست وجو كرد زیرا در گذشته 50 درصد حق بیمه های عمر نزد بیمه مركزی ذخیره می شد اما اكنون به 25 درصد كاهش یافته است.
در همین رابطه شورای عالی بیمه مردادماه امسال حداكثر نرخ سود فنی بیمه های زندگی و مستمری با مدت حداكثر دو سال را 16 درصد تعیین كرد كه «نرخ تضمینی» است و بیمه ها می توانند در قالب مشاركت در منافع، نرخ های خود را بالاتر ببرند.